SGI Nieuwsflits nr. 2 2017

Internationaal SGI-nieuws

In deze nieuwsflits berichten uit Zuid-Korea, Argentinië, de Verenigde Staten en Japan. 

Zuid-Korea, Ulsan

Op 19 januari verleende het stadsdeel Dong van de metropool Ulsan een onderscheiding aan president Ikeda en mevrouw Ikeda voor hun bijdragen aan de vrede in de wereld en de vriendschap tussen Zuid-Korea en Japan. De plechtigheid werd gehouden in het plaatselijke Cultureel Centrum van de SGI Zuid-Korea en werd bijgewoond door zevenhonderd SGI-leden.

Argentinië, Buenos Aires

Op 21 januari vond er een ceremonie plaats in het ‘Soka Vrouwencentrum voor Vrede’ van SGI Argentinië. De afdeling religieuze zaken van de gemeente Buenos Aires heeft ere-certificaten toegekend aan president Ikeda en mevrouw Ikeda voor hun bijdragen aan de verbetering van de positie van de vrouw in de samenleving. Vertegenwoordigers van de vrouwen- en de jonge vrouwendivisie woonden de plechtigheid bij.

Verenigde Staten, Guam

Op 21 en 22 januari kwamen ruim drieduizend inwoners en SGI-leden uit Guam samen voor het vijfde jaarlijkse ‘Latte Vredesfestival’ om de tweeënveertigste oprichtingsdag van de SGI te vieren. Het wetgevend orgaan van Guam heeft 28 januari 2017 uitgeroepen tot ‘Dag van waardering voor dr. Daisaku Ikeda en de SGI’ en verleende op 28 januari een ere-certificaat aan president Ikeda en mevrouw Ikeda voor hun bijdragen aan wereldvrede.

Japan, Tokio

Op 26 januari, de ‘Dag van de SGI’, werd president Ikeda’s vijfendertigste jaarlijkse vredesvoorstel in het Japans gepubliceerd. Het voorstel is getiteld ‘De wereldwijde solidariteit van de jeugd: Het inluiden van een nieuw tijdperk van hoop’.

Argentinië, Puerto Deseado

Op 27 januari heeft de afdeling cultuur van de gemeente Puerto Deseado in Argentinië president Ikeda een ere-certificaat toegekend voor zijn bijdragen aan vrede, cultuur en onderwijs. De ceremonie vond plaats tijdens de opening van de SGI tentoonstelling ‘Op weg naar een wereld zonder kernwapens – van een cultuur van geweld naar een cultuur van vrede’.

Japan, Tokio

Op 16 februari werden er in heel Japan gongyo-bijeenkomsten gehouden ter gelegenheid van de geboortedag van Nichiren Daishonin. President Ikeda leidde op deze dag de gongyo in het bijgebouw van het Hoofdbureau van de Soka Gakkai, terwijl Minoru Harada, de president van de Soka Gakkai, de gongyo leidde voor een delegatie van verantwoordelijken in het Hoofdbureau van de Soka Gakkai.