Nieuwsflits nr. 7 2016

Internationaal Nieuws

In deze SGI-nieuwsflits berichten uit Argentinië, Mexico, VS, Brazilië, Thailand en India.

Argentinië, Buenos Aires

Op 5 juni 2016 heeft de gemeenteraad van Buenos Aires in het Cultureel Centrum van SGI Argentinië een onderscheiding toegekend aan SGI Argentinië voor haar bijdragen aan vrede, cultuur en educatie, en ter viering van het 20-jarig bestaan van het het Cultureel Centrum. Op dezelfde dag heeft de afdeling Genderbeleid van de gemeente Santa Rosa (in de provincie La Pampa) een onderscheiding aan mevrouw Ikeda toegekend.

Provincie Córdoba

Op 18 juni 2016 heeft de stad Villa Maria (provincie Cordoba) in de Nationale Universiteit van Villa Maria, een onderscheiding toegekend aan president Ikeda voor zijn uitzonderlijke verdiensten. Op 19 juni jl. heeft de afdeling Cultuur van de provincie Córdoba hem een onderscheiding toegekend als blijk van waardering voor zijn bijdragen aan cultuur.

Buenos Aires

Op 26 juni 2016 heeft het Joodse Wederzijdse Hulpgenootschap (AMIA) van Argentinië de drie presidenten van de Soka Gakkai een onderscheiding toegekend voor hun bijdragen ter bevordering van wereldvrede en de mensenrechten. De uitreikingsceremonie vond plaats in het Auditorium van de Vrede van SGI Argentinië in Buenos Aires.

Mexico, Acámbaro

Op 11 juni 2016 is de tentoonstelling ‘Kiemen van hoop – visies op duurzaamheid, stappen naar verandering’, een gezamenlijk initiatief van de SGI en ‘Handvest van de Aarde’, van start gegaan in het Stedelijk museum van Acámbaro. Op de openingsceremonie hebben de gemeente Acámbaro en het stedelijk museum een onderscheiding toegekend aan president Ikeda. De gemeenteraad van Acámbaro heeft ook een onderscheiding toegekend voor zijn inspanningen ter bevordering van vrede en een duurzame samenleving.

Verenigde Staten, Denver

Op 12 juni 2016 is er een algemene bijeenkomst gehouden door zone Rocky Mountains van SGI-USA ter gelegenheid van het feit dat president Ikeda 20 jaar geleden een bezoek bracht aan Denver. Op deze bijeenkomst werd bekendgemaakt dat de Universiteit van Denver 8 juni 2016 de ‘Dr. Daisaku Ikeda Dag’ heeft genoemd, en de stad Denver heeft 12 juni 2016 gekozen als de ‘Dr. Daisaku Ikeda Vredesdag’.

Brazilië, Aracatuba

Op 25 juni 2016 werd in het gemeenteraadskantoor van Aracatuba een plechtigheid gehouden, waarbij de stad Aracatuba (deelstaat São Paulo) het ereburgerschap toekende aan mevrouw Ikeda als blijk van waardering voor haar inzet voor de vrede.

Thailand, Bangkok

Op 28 juni 2016 heeft de Soka Universiteit een uitwisselingsbureau geopend op de Thammasat Universiteit in Bangkok, Thailand. Dit is het tweede buiten Japan, het eerste was op de Universiteit van Peking in China. Dit bureau zal de uitwisseling van studenten tussen Japan en Thailand gaan bevorderen.

India, Chennai

Op 6 juli 2016 werd er een symposium gehouden over het vredesvoorstel van 2016 van president Ikeda in het Tag Auditorium in Chennai. Ongeveer 650 mensen, onder wie overheidsfunctionarissen en mensen uit het onderwijs, namen deel aan het symposium.