Nieuwsflits nr.5 2015

In deze Nieuwsflits Earth Charter+15 Conference, 1e landelijke Ikeda Kayo-kaibijeenkomst en het nieuwe Vredesvoorstel van Daisuku Ikeda.

Earth Charter+15 Conference
Nieuws - Earth Charter 15 Conference
Nieuws – Earth Charter 15 Conference

 

Op 29 juni 2015 vond de Earth Charter+15 Conference plaats in Doorn. Tijdens deze conferentie werd het 15-jarig bestaan van het Handvest van de Aarde (Earth Charter) gevierd en werden er lezingen gegeven door ondermeer Mary Evelyn Tucker van Yale University, voormalig minister-president Ruud Lubbers en rabbijn Awraham Soetendorp. Verder sprak Mirian Vilela, directeur van het Earth Charter International Center on Education for Sustainable Development at the University for Peace, tegen de aanwezige SGI-leden haar grote dankbaarheid uit voor de toegewijde inzet van de SGI om de principes uit het Handvest van de Aarde om te zetten in een hoopvolle en vreedzame realiteit. Ook een selectie uit de tentoonstelling ‘Kiemen van hoop’ werd tentoongesteld tijdens de Earth Charter+15 Conference.

1e landelijke Ikeda Kayo-kaibijeenkomst 2015
Nieuws - 1e landelijke IKK 2015
Nieuws – 1e landelijke IKK 2015

 

De 1e landelijke Ikeda Kayo-kaibijeenkomst van dit jaar, op 6 juni 2015, in het Cultureel Centrum te Zeist. De volgende landelijke bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 26 september in Zeist. Alle jonge vrouwen zijn welkom!

President Ikeda’s vredesvoorstel van 2015

Ieder jaar publiceert Ikeda een vredesvoorstel, waarin het onderlinge verband tussen boeddhistische kernbegrippen en de verschillende uitdagingen waar de wereld als geheel voor staat in worden onderzocht, in een poging vrede en menselijke veiligheid te realiseren.