SGI Nederland

De SGI is een wereldwijde beweging van mensen die op basis van het boeddhisme van Nichiren Daishonin, de leer van Nam-myoho-renge-kyo, waarde creëren en iedereen aanmoedigen het beste uit zichzelf te halen.

De basis van onze filosofie is het beginsel ‘menselijke revolutie’, het proces van een innerlijke positieve verandering door de boeddhistische beoefening. Het is het proces waarin we ons karakter polijsten en ons inzetten om de samenleving te verbeteren.

Wij geloven dat werkelijk geluk een diepe vreugde is die je ervaart als je in staat bent om onder alle omstandigheden waarde te creëren en nooit op te geven. In feite gebruiken we de dagelijkse uitdagingen als middel om ons innerlijk leven te ontwikkelen en te verdiepen. Echt geluk is het resultaat van onze inzet om het allerbeste uit onszelf te halen, namelijk wijsheid, mededogen, moed en vitaliteit.

Activiteiten

De kernactiviteiten van alle leden van SGI-NL zijn de maandelijkse discussiebijeenkomsten. Deze informele bijeenkomsten brengen mensen bij elkaar voor de boeddhistische beoefening en studie, en er wordt van gedachte gewisseld hoe wij het boeddhisme kunnen toepassen om de uitdagingen van het dagelijks leven het hoofd te bieden.

SGI-NL is in 1967 begonnen met 5 personen en is uitgegroeid tot een organisatie met ca. 2000 deelnemers. Er zijn nu ca. 100 lokale groepen of districten in Nederland. De districten organiseren maandelijkse bijeenkomsten waar iedereen welkom is. De bijeenkomsten zijn bij mensen thuis. Wil je ook een keer naar een bijeenkomst bij jou in de buurt? Bel ons of stuur een e-mail.

Door het organiseren van activiteiten in de samenleving willen wij vrede, cultuur en educatie bevorderen. Wij werken samen met andere maatschappelijke en niet-gouvernementele organisaties om jongerenprogramma’s, tentoonstellingen, culturele evenementen en symposia tot stand te brengen.

SGI ook een ngo

De SGI is als niet-gouvermentele organisatie (ngo) aangesloten bij de Verenigde Naties. De president van de SGI, Daisaku Ikeda, schrijft ieder jaar een vredesvoorstel dat hij sinds 1983 aanbiedt aan de VN.