Wat is het geheim voor geluk?

Het geheim van geluk is dat er geen geheim is! Het boeddhisme leert dat een universele wet (dharma) ten grondslag ligt aan alles in het universum. Deze wet is de essentie van het leven. Oftewel het fundamentele ritme van het leven en het universum. Nichiren Daishonin noemde deze wet of essentie ‘Nam-myoho-renge-kyo’.

Hij onderwees dat een correcte boeddhistische beoefening iedereen in staat stelt om zijn of haar individuele leven in harmonie te brengen met het grotere leven van het universum. Hierdoor kan men meer wijsheid, moed, levenskracht en mededogen (de kwaliteiten van de essentie van het leven) ervaren. Dit wordt bedoeld met het bereiken van boeddhaschap of een verlichte levensstaat.

Wij, SGI-leden, worden aangemoedigd om onze boeddhistische beoefening toe te passen en bepaalde uitdagingen in ons dagelijks leven aan te gaan en te overwinnen. Dit proces stelt je in staat de verborgen kwaliteiten en mogelijkheden van je leven te waarderen en te gebruiken. De boeddhistische beoefening is ook een middel om je bewust te worden van je eigen unieke levensdoel en ernaar te leven.

Wij zijn van mening dat dit proces van innerlijke spirituele verandering, oftewel ‘menselijke revolutie’, niet alleen leidt tot de zelfredzaamheid van het individu en tot constructief handelen, maar uiteindelijk de mensheid ertoe brengt om alle energie te richten op het creëren van een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld.

De Soka Gakkai Internationaal (SGI), waarvan SGI-NL deel uitmaakt, is een boeddhistische lekenorganisatie die zich, op basis van de leerstellingen en filosofie van Nichiren Daishonin, richt op de bevordering van vrede, cultuur en educatie. De boeddhistische beoefening is er voor het geluk van elk individu en de bevordering van wereldvrede.

Links

Kijk hier naar de video Our Shared Humanity

Wil je meer informatie over de SGI of wil je een bijeenkomst bijwonen? Bel ons of stuur een e-mail.