Samen beoefenen en bijeenkomsten

Wij, leden van SGI-NL, doen onze dagelijkse beoefening gewoon thuis. Daarnaast komen we regelmatig samen met andere leden en geïnteresseerden. Deze bijeenkomsten brengen mensen bij elkaar voor de boeddhistische beoefening en voor studie, en er wordt van gedachten gewisseld hoe wij het boeddhisme kunnen toepassen om de uitdagingen van het dagelijks leven het hoofd te bieden. Wil je ook een keer naar een bijeenkomst bij jou in de buurt? Bel ons of stuur een e-mail.

Discussiebijeenkomsten

De discussiebijeenkomsten van SGI-NL worden meestal maandelijks gehouden bij leden thuis. Ze bieden mensen de gelegenheid om banden met elkaar aan te gaan. Iets wat steeds zeldzamer wordt in de hedendaagse stedelijke omgeving, waar buren jaren naast elkaar wonen zonder enig persoonlijk contact met elkaar te hebben.

Het delen van ervaringen in geloof – de veranderingen die mensen in hun leven hebben bewerkstelligd door hun boeddhistische beoefening – vormt een belangrijk onderdeel van de discussiebijeenkomsten. Het is zo bemoedigend wanneer we zelf met problemen worstelen, om van anderen te horen hoe zij met succes hun problemen hebben overwonnen.

Wij, SGI-leden, worden aangemoedigd om onze boeddhistische beoefening toe te passen en bepaalde uitdagingen in ons dagelijks leven aan te gaan en te overwinnen. Dit proces stelt je in staat de verborgen kwaliteiten en mogelijkheden van je leven te waarderen en te gebruiken. De boeddhistische beoefening is tegelijk een middel om je bewust te worden van je eigen unieke levensdoel en erna te leven.

Wij, SGI-leden, zijn van mening dat dit proces van innerlijke spirituele verandering, oftewel ‘menselijke revolutie’, niet alleen leidt tot de zelfredzaamheid van het individu en tot constructief handelen, maar uiteindelijk de mensheid ertoe brengt alle energie te richten op het creëren van een vreedzame, rechtvaardige en duurzame wereld.