Verklaring SGI Nederland – Op weg naar een wereld zonder kernwapens

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Hiroshima op 6 augustus en NagasakiĀ opĀ 9Ā augustus 1945 door atoombommen werden vernietigd. De diepgaande gevolgen hiervan zijn nu nog steeds voelbaar. Hoe kunnen wij de slachtoffers en overlevenden uit Hiroshima en Nagasaki ons medeleven en respect betuigen? In de getuigenissen van de overlevenden vinden we het antwoord: Door ervoor te zorgen dat dit nooit meer zal gebeuren oftewel alle kernwapens uit de wereld te bannen.

Lees “Verklaring SGI Nederland – Op weg naar een wereld zonder kernwapens” verder

SOKA VREDESLEZINGEN: Nucleaire ontwapening

In het kader van het 50-jarig bestaan van de boeddhistische organisatie SGI-Nederland hebben jeugdleden het initiatief genomen om dit jaar drie lezingen te organiseren over de themaā€™s vrede, cultuur en onderwijs. Op 17 maart vond de eerste vredeslezing plaats over nucleaire ontwapening met Selma van Oostwaard van PAX als gastspreker. Lees “SOKA VREDESLEZINGEN: Nucleaire ontwapening” verder

Ereburgerschap voor Daisaku Ikeda, president van de SGI, van de stad Florence

Op 11 maart j.l. werd in de Salone dei Cinquecento van Palazzo Vecchio in Florence aan president Ikeda het ereburgerschap van de stad verleend. Zijn zoon, Hiromasa Ikeda, vice-president van de SGI was naar Florence gekomen om de onderscheiding namens zijn vader in ontvangst te nemen en las het dankwoord van president Ikeda voor. Na de Fiorino d’ Oro (de Gouden Florijn) in 1992 en het Vredeszegel in 2007 is het ereburgerschap de derde onderscheiding die de stad Florence aan Daisaku Ikeda toekent. Lees “Ereburgerschap voor Daisaku Ikeda, president van de SGI, van de stad Florence” verder

The World Tribune viert zijn 52ste verjaardag

SANTA MONICA , Calif . , 15 augustus 2016 – The World Tribune viert zijn 52ste verjaardag met de lancering van www.worldtribune.org . De dynamische nieuwe website bevat de huidige inhoud van deĀ SGI -USA publicaties WorldĀ Tribune, en de wekelijkse krant, Ā Living Boeddhism, hetĀ maandelijkse onderzoek magazine.

Bijk de website hier:Ā www.worldtribune.org

Nieuwsflits nr.5 2016

Vredesvoorstel 2016

Door president van de SGI Daisaku Ikeda

Daisaku Ikeda, president van de boeddhistische organisatie Soka Gakkai Internationaal (SGI), gepubliceerde 26 januari 2016 zijn vredesvoorstel ter gelegenheid van de 41e Dag van de SGI voor 2016 ā€˜Universeel respect voor menselijke waardigheid ā€“ het grote pad naar vredeā€™.

Lees “Nieuwsflits nr.5 2016” verder