Verklaring SGI Nederland – Op weg naar een wereld zonder kernwapens

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Hiroshima op 6 augustus en Nagasaki op 9 augustus 1945 door atoombommen werden vernietigd. De diepgaande gevolgen hiervan zijn nu nog steeds voelbaar. Hoe kunnen wij de slachtoffers en overlevenden uit Hiroshima en Nagasaki ons medeleven en respect betuigen? In de getuigenissen van de overlevenden vinden we het antwoord: Door ervoor te zorgen dat dit nooit meer zal gebeuren oftewel alle kernwapens uit de wereld te bannen.

Lees “Verklaring SGI Nederland – Op weg naar een wereld zonder kernwapens” verder

Event

Op 6 oktober is er een debat in Pakhuis de Zwijger over de huidige toestand van nucleaire ontwapening, met als gast een overlevende van de atoombom gevallen in Nagsaki. Zij zal vertellen wat voor uitwerking de kernbom nog steeds heeft op haar leven en dat van vele anderen zoveel jaren later.
Op de site vindt je een filmpje waarom ontwapening zo belangrijk is.

Tweede Soka Gakkai president Toda veroordeelde het gebruik van kernwapens vanwege het op grote schaal destructieve karakter, dat in eemaal heel veel levens opeist.

Wil je meer weten? Klik op de link hieronder. De toegang tot het debat is gratis. Het event wordt gesponsord door PAX, een ICAN partner waar de SGI ook partner van is.

https://dezwijger.nl/programma/the-day-the-bomb-dropped